Nieuws

Interview met Sander Danes

Sander Danes is al jaren de onbetwiste eerste keeper van HHC Hardenberg. De ervaren doelman begon zijn carriere echter bij FC Emmen. Wij interviewden hem een tijdje geleden.

Je begon je loopbaan bij FC Emmen in de jeugd, hoe kijk je terug op die periode?

Ik kijk heel positief terug op mijn tijd in de jeugdopleiding. We werden twee keer kampioen in de 1e divisie, met de C1 en met de A1. Het jaar erop speelden we eredivisie en bleven wij er makkelijk in! Zo wonnen we ondermeer van PSV en AZ. Een paar weken terug zag ik de opstelling van Ajax A1 tegen ons destijds. Ze speelden met ondermeer Babel, Maduro, de Mul, Vermeer en Emanuelson.

Is er van jouw lichting iemand uiteindelijk doorgebroken in het betaalde voetbal?

Nee dat niet, maar ik heb wel met jongens getraind die uiteindelijk zijn doorgebroken zoals Bas Dost, Jos Hooiveld en Bas Sibum.

Je keepte in het seizoen 2008/2009 negen wedstrijden voor FC Emmen, waarom vertrok je na die tijd?

Ik speelde die negen wedstrijden best goed en stondbovenaan in het spelersklassement bij het Dagblad van het Noorden bij FC Emmen. Vlak voor de winterstop raakte ik echter geblesseerd. Hoewel ik nog tegen Veendam heb gespeeld met die blessure zat het seizoen er daarna zo goed als op. In het volgende seizoen begon de samenwerking met Heerenveen en werd er geen enkel aflopend contracten verlengd.

Na je tijd bij FC Emmen vertrok je naar HHC Hardenberg. Veel spelers met een FC Emmen verleden zijn daar actief, waarom is dat denk je?

HHC is denk ik populair omdat het de enige club in de regio is die qua niveau bij FC Emmen in de buurt komt. Ik denk het verschil in niveau tussen FC Emmen en HHC steeds kleiner wordt. Ik heb 3 (oefen)wedstrijden met HHC tegen Emmen gespeeld en ze alle drie gewonnen.

Je bent inmiddels de dertig gepasseerd, welke ambities heb je nog en hoop je ooit trainer te worden?

Ik mijn contract bij HHC met 2 seizoenen verlengd en ga mijn carriere waarschijnlijk afsluiten in Hardenberg. Tot een paar jaar terug heb ik altijd gezegd dat ik geen hoofdtrainer zou willen worden maar nu twijfel ik wel. Keeperstrainer heb ik altijd al willen worden.

Wat doe je momenteel naast het voetballen?

Op dit moment ben ik postbode. Als ik stop met voetballen dan ga ik voor mijzelf beginnen. Waarin? Dat ga ik nog even geheim houden!

Hoe is je gezinssituatie?

Ik woon op dit moment met mijn vrouw en twee kinderen in Hollandscheveld. De oudste (8 jaar) heeft nog bij de voetbalschool van FC Emmen gezeten. Hij twijfelt nu, net als ik vroeger deed of hij wil blijven voetballen of gaan keepen. Ik denk dat hij beter kan gaan keepen maar ik hoop dat hij blijft voetballen.

Wat zijn je herinneringen aan de fans van FC Emmen?

FC Emmen heeft een mooie groep fans die fanatiek zijn. Wat mij vooral bijstaat was de uitwedstrijd tegen BV Veendam, mijn laatste wedstrijd in het eerste. Ik was toen eigenlijk al geblesseerd maar heb dankzij de steun van de fans de wedstrijd uitgespeeld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s